چهارشنبه، 25 دی 1398

احکام تقلید: سوال هفده

پرسش :

اینجانب مدتى نماز و عبادات دیگرى را انجام داده ام و بعداً متوجه شدم که طبق فتواى مجتهدى که از او تقلید مى کردم باطل بوده است، بعد از فوت آن مجتهد به مجتهد حى که به نظر خودم اعلمِ موجودین است رجوع کرده ام که طبق فتواى ایشان عبادت گذشته ام صحیح است، آیا مى توانم به آنها اکتفا کنم؟

پاسخ :
چنانچه توجه نداشته اید و عبادات خود را با قصد قربت انجام داده اید، فعلاً مى توانید طبق فتواى مجتهد دوم به آنها اکتفا کنید و اعاده لازم نیست؛ بلى اگر مسائل را با استناد و طبق فتواى مرجع متوفى عمل کرده اید و نزد شما اعلمیت مرجع متوفى نسبت به مرجع حىّ محرز باشد، باید عبادات گذشته را اعاده و قضا کنید و فعلاً هم باید طبق فتواى او عمل کنید.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.