چهارشنبه، 25 دی 1398

احکام طهارات و نجاسات: سوال سی‌ و هشت

پرسش :

در رساله توضیح المسائل مسأله 114 مى فرمایید: یهود و نصارا اهل کتاب هستند و نجس نیستند، از طرف دیگر مى فرمایید: کسى که به دوازده امام دشنام دهد یا دشمنى داشته باشد نجس است، با توجه به اینکه اینها دشمن اسلامند حکم چیست؟

پاسخ :
تفصیل بحث مربوط به کتب فقهى است و بطور کلى اهل کتاب اگر مشرک نباشند پاک هستند و از طرف دیگر هر کس که نسبت به ائمه اطهار (علیهم السلام) دشمنى داشته باشد و نعوذبالله نسبت به آنها توهین کند نجس مى باشد. و بسیارى از اهل کتاب نسبت به ائمه اطهار (علیهم السلام) ساکت هستند و حب و بغضى نسبت به ائمه اطهار (علیهم السلام) ندارند، بلى اگر اهل کتاب هم به ائمه اطهار (علیهم السلام) توهین کنند آنها نیز نجس مى باشند.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.