چهارشنبه، 25 دی 1398

احکام طهارات و نجاسات | وسواس: سوال هفت

پرسش :

آیا لازم است وسواسى را از وسوسه منع کرد؟

پاسخ :
بلى، بر همه واجب است، با رعایت شرایط نهى از منکر، او را از وسوسه و وسواسگرى منع و نهى کنند.(1)

پی نوشت:
1 ـ در یکى از سفرها با رفقا و یکى از علماى بزرگوار، رضوان الله تعالى علیه، درب قهوه خانه اى پیاده شدیم، یکى از رفقا رفت و از آب شیر دست و صورت خود را شست و پس از آن، مقدارى آب روى شیر ریخت و به خیال خود، شیر را آب کشید و آن را بست، آن عالم بزرگوار که ملاحظه مى کردند به او فرمود: چه کسى روى شیر ادرار کرده بود که آن را آب کشیدى؟ آن آقا لبخندى زد و چیزى نگفت، بعدها گفت، آن تذکر، مرا متنبه و متوجه وسواسگرى من کرد و از همان زمان تصمیم گرفتم از آن حالت دست بردارم و بحمدالله تعالى به طور کلى از وسوسه نجات یافتم و راحت شدم.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.