چهارشنبه، 25 دی 1398

احکام حج | مسائل متفرقه: سوال چهارده

پرسش :

فاصله بین مکه و عرفات که قبلاً چهار فرسخ بوده امروزه باتوجه به توسعه مکه و اتصال شهر به منى کمتر از مسافت شرعى است، در این صورت، کسى که قصد اقامه ده روز در مکه را کرده و سپس به عرفات و مشعر و منى مى رود و چهار شب یا بیشتر در آنجا بیتوته مى کند، نماز او در عرفات و مشعر و منى و پس از مراجعت به مکه قصر است یا تمام؟

پاسخ :
اگر قبل از رفتن به عرفات ده روز یا بیشتر در مکه بوده درمواضع ذکرشده نماز تمام است وگرنه نماز در آن مواضع شکسته است ولى در مکه اگرچه بعد از مراجعت باشد مخیر بین قصر و اتمام است.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.