چهارشنبه، 25 دی 1398

احکام قضایی | قصاص: سوال ده

پرسش :

آیا جایز است جانى را به همان نحو که جنایت مرتکب شده، قصاص کرد؟ مثلاً اگر قاتل شخصى را سوزانده یا قطعه قطعه کرده است او را بسوزانند یا قطعه قطعه کنند؟

پاسخ :
در قصاص قاتل هر چند او مقتول را قطعه قطعه کرده یا او را زجرکش کرده و یا او را آنقدر با چوپ زده تا کشته شده، قصاص به مثل و بهمان نحو جایز نیست، بلکه باید قصاص با آلت قتّاله متعارف انجام شود.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.