دوشنبه، 21 بهمن 1398

احکام نماز | نماز قضا: سوال پنج

پرسش :

پدر اینجانب مقدارى نماز و روزه استیجارى گرفته و قبل از انجام آنها فوت شده، آیا بر من که پسر بزرگتر هستم واجب است؟

پاسخ :
نماز و روزه هاى استیجارى که بر عهده پدر شما بوده، بر شما واجب نیست ولى دین است که باید از ترکه پدر بدهید و اگر انجام آنها مقید به خواندن و انجام خود پدر نبوده است شخصى را براى انجام آنها اجیر کنید و اگر مقید بوده است، اجاره منفسخ شده و باید پول آنها را به وصى و ورثه میتى که براى او اجیر شده برگردانید و اگر مجهول و ناشناس باشند احتیاط این است که پول را به قصد صدقه به فقیر غیر سید بدهید و او نمازها را بخواند و روزه ها را بگیرد و در این فرض اگر شما هم نماز و روزه ها را تبرّعاً انجام دهید میت برئ الذمه مى شود.

​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.