دوشنبه، 21 بهمن 1398

احکام مسائل متفرقه | استفتاء چهل و شش

پرسش :

این جانب در آستانه سفر هستم، لطفاً موعظه و نصیحتى بفرمایید.

پاسخ :
شخصى عازم سفر بود و خدمت حضرت امیرالمؤمنین على (علیه السلام) رسید و همین خواسته شما را از آن حضرت درخواست کرد حضرت فرمودند:
اگر همراه و هم‌سفر مى خواهى، خداوند تو را بس است.
اگر رفیق مى خواهى، کرام الکاتبین تو را بس است.
اگر مونس و هم‌زبان مى خواهى، قرآن تو را بس است.
اگر پند و عبرت مى خواهى، دنیا تو را بس است.
اگر عمل مى خواهى، عبادت تو را بس است.
اگر موعظه و نصیحت مى خواهى، مردن تو را بس است.
و اگر این همه پند و اندرز، تو را بس نباشد، پس آتش قیامت تو را بس است.(1)

پی نوشت:
1 ـ استوصى رجل امیرالمؤمنین(ع) عند خروجه الى السفر فقال علیه السلام: «ان اردت الصاحب فاللّه یکفیک و ان اردت الرفیق فالکرام الکاتبون تکفیک و ان اردت المؤنس فالقرآن یکفیک و ان اردت العبرة فالدنیا تکفیک و ان اردت العمل فالعبادة تکفیک و ان اردت الوعظ فالموت یکفیک و ان لم یکفک ما ذکرت فالنار یوم القیامة تکفیک».  جامع الأخبار، ص 511.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.