دوشنبه، 21 بهمن 1398

احکام مسائل متفرقه | اصول اعتقادات: سوال دو

پرسش :

چگونه مى شود یزید را ملعون شمرد؟ با آنکه پیش از شهادت امام حسین (علیه السلام) پیامبر (صلى الله علیه و آله) عمل او را خبر داده بود، و با این فرض آیا مجبور نبوده است؟

پاسخ :
علم به اینکه عملى در آینده از دیگرى سر مى زند، سبب نمى شود که وى مجبور باشد. اگر شما بدانید که رفیق شما چند روز بعد به مسافرت مى رود، و این خبر را اعلام کنید، آیا این موجب مى شود که رفیق شما این مسافرت را با اجبار انجام دهد؟ پس خبر دادن پیامبران به عمل شنیع و فجیع یزید، موجب سلب اختیار از او نمى شود.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.