
بیمه تکمیلی تأمین اجتماعی چیست؟
برای توضیح اینکه بیمه تکمیلی تأمین اجتماعی چیست، در مرحله اول باید درباره تأمین اجتماعی صحبت کنیم. این شرکت به عنوان یک بیمهگر پایه در سطح کشور فعالیت دارد و به مردم خدمات درمانی، آزمایشی و دارویی ارائه میکند. اما متأسفانه این خدمات محدود هستند و شامل بسیاری از هزینهها نمیشوند.با پیشرفت جامعه و افزایش نرخ تورم، قیمت برخی داروها بالاتر میرود و قاعدتاً هزینه ویزیت پزشک نیز افزایش پیدا خواهد کرد. با بروز چنین اتفاقاتی داشتن بیمه پایه به تنهایی کارساز نیست، چون امکان پرداخت همه هزینهها با آن وجود ندارد.
تأمین اجتماعی به منظور حل این مشکل راهکاری به نام بیمه تکمیلی را ارائه داد که به واسطه آن مردم میتوانند با هزینهای اندک حق بیمه دریافت کنند و 70 تا 80 درصد هزینههایشان را بر عهده تأمین اجتماعی بگذارند. با دریافت این مدرک با هر بار مراجعه به پزشک فرد فقط 10 تا 30 درصد از هزینهها را پرداخت خواهد کرد.
تأمین اجتماعی این مدرک را به 2 صورت گروهی و خانوادگی ارائه میکند که شما میتوانید متناسب با نیازتان یکی از انواع آن را تهیه کنید. قطعاً پرداخت هزینهها و مدیریت بیمه شوندگان به تنهایی توسط تأمین اجتماعی کاری سخت و مشکل است، به همین دلیل این شرکت با آتیه سازان حافظ نیز همکاری خود را شروع کرده است تا به خوبی از عهده وظیفهاش بر بیاید.
بیمه تکمیلی تأمین اجتماعی شامل چه مواردی است؟
یکی از ویژگیهای تأمین اجتماعی نداشتن سقف پرداخت برای هزینههای دارو و پزشک است. در واقع حتی اگر 10 بار به پزشک مراجعه کنید، این شرکت موظف است تا بابت هر 10 بار هزینهای را طبق قوانین مصوب دولت پرداخت کند. البته تأمین اجتماعی فقط زمانی خدمات ارائه میدهد که بیمهشده به یکی از شرکتهای طرف قرارداد آن مراجعه کند. همچنین در صورتی که برای جراحی و بستری به مراکز دیگری برود، ابتدا تمام هزینهها را خود پرداخت میکند و سپس با مدارک پزشکی به سراغ یکی از مراکز و شعب تأمین اجتماعی میرود تا بخشی از هزینهها را به حساب خود بازگرداند.
انواع بیمه تکمیلی تامین اجتماعی
همانطور که اشاره شد بیمه تامین اجتماعی انواع مختلفی از طرحهای بیمه تکمیلی را برای افراد با سلیقهها و نیازهای مختلف فراهم میکند.
۱. بیمه تکمیلی خانوار تامین اجتماعی
این نوع بیمه تکمیلی تنها برای افراد بازنشسته و مستمری بگیر این سازمان در نظر گرفته میشود. افراد با این وضعیت میتوانند افراد تحت تکفل خود (شامل همسر، فرزندان، و والدین) را، در صورتی که شرایط لازم را داشته باشند، در قبال این بیمه تکمیلی قرار دهند.
۲. بیمه تکمیلی انفرادی تامین اجتماعی
شرکت بیمه آتیه سازان، که ارائه دهنده خدمات بیمه تکمیلی تامین اجتماعی است، طرح جداگانه و مستقلی به نام «طرح انفرادی بیمه تکمیلی» برای بازنشستگان و مستمری بگیران این سازمان ارائه نمیدهد. در عوض، بازنشستگان و مستمری بگیران میتوانند همین طرح را به صورت انفرادی برای خود یا به صورت خانوادگی به همراه اعضای خانوادهشان تهیه کنند.
چه کسانی میتوانند بیمه تکمیلی تامین اجتماعی را خریداری کنند؟
بیمه تکمیلی تامین اجتماعی تنها برای افرادی که مستمری میگیرند، بازنشستگان و افرادی که از کار افتاده اند و همچنین خانوادههایشان قابل استفاده است. اعضای خانواده بازنشستگان و مستمری بگیران تنها در صورت داشتن دفترچه درمان تامین اجتماعی میتوانند از خدمات بیمه درمان تکمیلی این سازمان استفاده کنند.فرزندان زنان بازنشسته و مستمری بگیر تنها در صورت مجرد بودن، طلاق یا فوت همسر و همچنین عدم اشتغال به کار میتوانند از این بیمهنامه استفاده کنند. همچنین فرزندان مردان بازنشسته و مستمری بگیر هم در صورت عدم ازدواج و اشتغال به کار امکان استفاده از این بیمهنامه را دارند.
بیمهشدگان این بیمهنامه میتوانند تا حداکثر ۳ ماه پس از شروع قرارداد و در صورتی که از خدمات این بیمهنامه استفاده نکرده باشند، از ادامه آن انصراف دهند. همچنین در طول ۳ ماهه اول قرارداد، بیمه شده اصلی میتواند افراد تحت تکفل خود را با شرایط ذکر شده، به قرارداد درمان تکمیلی خود اضافه کند. در این صورت، شروع تعهدات بیمهنامه برای افراد جدید از همان تاریخ شروع قرارداد خواهد بود.
مواردی که تحت پوشش بیمه تکمیلی تامین اجتماعی نیستند
برخی افراد تحت پوشش بیمه تکمیلی تامین اجتماعی قرار نمیگیرند، بنابراین باید حتماً درباره آن ها اطلاعاتی داشته باشید:هزینههای نازایی یا سرازین
هزینههای بیماریهای روانی
هزینههای خدمات تحقیقاتی که از سمت وزارت بهداشت، درمان و آموزش دارای تأییدیه نیستند.
هزینههای مربوط به انحراف بینی یا سپتوپلاستی فقط در صورتی پرداخت میشود که قبل و بعد از جراحی پزشک قابل اعتماد تأمین اجتماعی آن را تأیید کرده باشد.
مراحل ثبت نام بیمه تکمیلی تامین اجتماعی به صورت گام به گام
برای ثبت نام در بیمه تکمیلی تامین اجتماعی، مراحل زیر را بهترتیب دنبال کنید:بررسی شرایط و الزامات: اطمینان حاصل کنید که مستمریبگیر، بازنشسته یا ازکارافتاده تامین اجتماعی هستید و اعضای خانواده تحت تکفل شما دفترچه بیمه پایه تامین اجتماعی دارند.
تهیه مدارک مورد نیاز: مدارک شناسایی و بیمهای خود و اعضای خانواده را آماده کنید.
مراجعه به کانون بازنشستگان یا سامانههای آنلاین: به کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان محل سکونت خود مراجعه کنید یا از سامانههای آنلاین مرتبط استفاده نمایید. بهعنوان مثال، در استان تهران میتوانید به سایت «کابتا» به آدرس www.kabta.ir مراجعه کنید.
تکمیل فرم ثبتنام: اطلاعات شخصی و اعضای خانواده را با دقت در فرم مربوطه وارد کنید و مدارک مورد نیاز را ارائه دهید.
پرداخت حق بیمه: پس از تکمیل ثبتنام، حق بیمه تعیینشده را پرداخت کنید. این مبلغ ممکن است بهصورت ماهانه از مستمری شما کسر شود.
دریافت تاییدیه و آغاز پوشش بیمهای: پس از پایان مراحل، تاییدیه ثبت نام را دریافت کنید و پوشش بیمه تکمیلی شما از تاریخ مشخصشده آغاز میشود.
توجه داشته باشید که فرزندان دختر تا زمان ازدواج یا اشتغال و فرزندان پسر تا سن ۲۲ سالگی (در صورت تحصیل تا ۲۵ سالگی) تحت پوشش هستند. در صورت انصراف، باید حداکثر تا ۳ ماه پس از شروع قرارداد اقدام کنید.
مدارک لازم برای ثبت نام بیمه تکمیلی تأمین اجتماعی
شما باید تا مدت زمان مشخصی مدارک لازم را بابت ثبت نام در بیمه تکمیلی تأمین اجتماعی تهیه کنید، در غیر این صورت امکان ثبت نام را نخواهید داشت. اما آیا میدانید مهمترین مدارک برای انجام این کار چه هستند؟تکمیل فرم پرسشنامه سلامت
کپی پشت و روی شناسنامه
کپی پشت و روی کارت ملی
کپی صفحه اول دفترچه بیمه پایه
استعلام بیمه تکمیلی آتیه سازان حافظ تأمین اجتماعی
استعلام بیمه تکمیلی تأمین اجتماعی مستمری بگیران به شیوه های مختلفی امکانپذیر است:
از طریق موبایل و کدملی
ابتدا کد #۱۴۲۰*۴* را شمارهگیری کنید.گزینه 2 یا استعلامها را انتخاب کنید.
گزینه 1 آخرین سابقه را انتخاب کنید.
کد ملی خود را وارد کرده و گزینه ارسال را بزنید.
اکنون سابقه بیمه به همراه میزان دستمزد نمایش داده میشود. البته این روش برای مشاهده جزئیات گزینه مناسبی نیست و فقط اطلاعات کلی و جامعی را در اختیارتان میگذارد.
از طریق اپلیکیشن
در روش اپلیکیشن کافیست تا برنامه تأمین من را نصب کنید تا آخرین سابقه بیمه خود را ببینید. در این روش امکان مشاهده جزئیات بیشتری وجود خواهد داشت. برنامه تأمین من امکانات دیگری نیز در اختیارتان میگذارد که از جمله آنها میتوان به اعتراض به سوابق ناموجود، مشاهده سوابق بیمه سربازی و … اشاره کرد.ابتدا اپلیکیشن را دانلود کنید.
بعد از نصب وارد برنامه و حساب کاربریتان به واسطه کد ملی و گذر واژهتان شوید. (در صورتی که گذرواژه را فراموش کردهاید، روی گزینه رمز عبور جدید کلیک کرده و منتظر بمانید تا رمز عبور جدیدی برایتان ارسال شود.)
بعد از ورود به حساب کاربری باید نوع کاربری را از بین گزینههای مختلف بیمهشده، مستمری بگیر و کارفرما انتخاب کنید.
وارد صفحه خدمات شوید و روی گزینه سوابق من کلیک کنید.
اکنون امکان مشاهده سابقه به صورت عددی یا نموداری و همچنین بر اساس روز یا سال وجود دارد.
از طریق سایت تأمین اجتماعی
ابتدا وارد آدرس اینترنتی tamin.ir شوید.اکنون نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید. (در صورت عدم ثبت نام، ابتدا روی گزینه ثبت نام کلیک کرده و مراحل نامنویسی در سایت را به پایان برسانید. )
ابتدا وارد صفحه اصلی سایت شوید و روی منو کلیک کنید و از طریق بخش بیمه شدگان سابقه خود را ببینید.