يکشنبه، 4 خرداد 1399

زکات فطره کسی که فوت شده است

پرسش :

زکات فطره کسی که فوت شده است، بر عهده چه کسی است؟

پاسخ :
اگر فرد پیش از غروب شبِ عید فطر بمیرد، واجب نیست فطریه او و خانواده اش را از مال او بدهند (مشهور).(1)

اگر فرد بعداز غروب یا مغرب شب عید فطر(2) بمیرد:

1. باید فطریه او و خانواده اش را از مال او بدهند (حضرت امام، آیات عظام گلپایگانی، اراکی، فاضل، مکارم، نوری).(3)

2. این که فطریه او و خانواده اش را از مال او بدهند، خالی از اشکال نیست و مراعات مقتضای احتیاط ترک نشود (آیت الله سیستانی).(4)

3. لازم نیست فطریه او و خانواده اش را از مال او بدهند (آیت الله خویی).(5)

پی‌نوشت:
1- عروة الوثقی، ج 2، زکات فطره، فصل فی من تجب عنه، مسأله 18؛ سیستانی، مجموعه استفتائات زکات فطره، مسأله 15.
2- با توجه به اختلافی که نسبت به زمان وجوب زکات فطره وجود دارد.
3- عروة الوثقی، ج 2، زکات فطره، فصل فی من تجب عنه، مسأله 18.
4- سیستانی، مجموعه استفتائات زکات فطره، مسأله 15.
5- عروة الوثقی، ج 2، زکات فطره، فصل فی من تجب عنه، مسأله 18.

​​​​​​​منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.