سه‌شنبه، 22 بهمن 1398

احکام خانواده | تمکین، اطاعت، نشوز: سوال شانزده

پرسش :

اگر مهریه زوج حالّ باشد، مى فرمایید که زوجه مى تواند از ایفاى وظایفى که در مقابل شوهر دارد خوددارى کند تا مهر به وى تسلیم شود. آیا در صورتى که عروسى واقع شده و زوجه به خانه زوج رفته و خود را تسلیم زوج کرده ولى زوج قادر به مقاربت نشده است، باز زوجه مى تواند پس از آن مهریه را به شرح مذکور مطالبه کند و قبل از تسلیم مهریه از ایفاى وظایف خوددارى کند؟ یا اینکه حق استنکاف با تسلیم تام از بین مى رود و فقط زوجه حق مطالبه مهریه را دارد؟

پاسخ :
بلى، در فرض سؤال که مهر حالّ بوده، زوجه مى تواند از ایفاى وظایف مربوطه خوددارى کندتا تمام مهر خود را بگیرد و تا دخول محقق نشده حق مطالبه مهر باقى است. ولى پس از دخول اگرچه یک بار باشد، دیگرنمى تواندتمکین نکند.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.