سه‌شنبه، 22 بهمن 1398

احکام خانواده | نفقه و مخارج زن و فرزند: سوال سه

پرسش :

زوجه اى با مراجعه به دادگاه تقاضاى نفقه و مهریه کرده است. دادگاه زوج را براى اداى توضیحات احضار کرده است. زوج در دادگاه اعلام کرده که نفقه در قبال تمکین است و نامبرده فعلا منکوحه غیر مدخوله است. آیا با توجه به عرف متعارف ایران که چند ماهى زوجین بصورت نامزد مى مانند زوجه حق مطالبه نفقه در مدت زمان نامزدى دارد یا خیر؟

پاسخ :
اگر زوجه حاضر به تمکین نبوده، استحقاق نفقه را ندارد.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.