سه‌شنبه، 22 بهمن 1398

احکام خانواده | نفقه و مخارج زن و فرزند: سوال هفت

پرسش :

در صورتى که زن از شوهر خود مطالبه منزل جدا کند و بگوید در منزلى که پدر و مادر شوهر باشند حاضر به زندگى نیستم، آیا بر شوهر لازم است که به خواسته زن خود جامه عمل بپوشد یا خیر؟ در صورتى که مرد به خواسته زن جامه عمل نپوشاند و زن هم حاضر به زندگى نشود و به منزل پدرش برود و بگوید تا منزل جداگانه تهیه نکنى به خانه ات نمى آیم، آیا زن ناشزه مى شود؟ در صورتى که زوج تمکن مالى نداشته باشد و قادر به جدا کردن منزل نباشد، وظیفه اش چیست؟

پاسخ :
از قضیه شخصیه اطلاع ندارم. به طور کلى بر شوهر واجب است مسکن مناسب با شأن زن و متعارف محل تهیه کند و منزل جداگانه لازم نیست. مگر این که داشتن منزل جداگانه از شؤون آن زن باشد.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.