سه‌شنبه، 22 بهمن 1398

احکام خانواده | پوشش زن و مرد: سوال سه

پرسش :

دانشجوى دکترى هستم و در بعضى بخشهاى بیمارستان با وجود نامحرم باید چادر خود را بردارم، که ناچار حجاب کمتر مى شود. لطفاً بفرمایید تکلیف من چیست؟

پاسخ :
اصرار مسؤولان مجوّز عدم رعایت پوشش به مقدار واجب نمى شود. و موافقت آنان جایز نیست. ولى با توجه به لزوم و اهمیت تحصیل و تخصّص در رشته مامایى، در صورتى که ضرورت یعنى ناچارى اقتضا کرد، به مقدار ضرورت از پوشش واجب خود بکاهید. و در هرصورت نگاه عمدى نامحرم جایز نیست. و اگر ضرورت پزشکى و حفظ جان مسلمانان گرچه در آینده متوقف بر تحصیل و آموزش فعلى باشد، ارتکاب فعل حرام، مثل نگاه کردن زن به بدن مرد نامحرم و امثال آن به قدر ضرورت مانعى ندارد.

​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.