چهارشنبه، 23 بهمن 1398

احکام خانواده | مسائل متفرقه: سوال سی و یک

پرسش :

هرگاه شخصِ متمکن، نفقه واجب النفقه خود را پرداخت نکرد، آیا نفقه پرداخت نشده، دین است و به ذمّه او مى ماند؟

پاسخ :
نفقه زن دائم دین است و شوهر، چه تمکن داشته باشد یا نداشته باشد، اگر پرداخت نکرد دین و بر ذمّه او ثابت مى ماند مگر اینکه زن ببخشد و او راحلال کند، امّا سایر نفقات دین نیست، بلکه تکلیف محض است، لذا چنانچه، مثلاً فرزندِ متمکن، از انفاق به والدین خود امتناع کرد، تنها واجبى را ترک کرده وگناهکار است ولى به آنها مدیون مالى نیست.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.