پنجشنبه، 24 بهمن 1398

احکام حج | نماز در حج: سوال بیست و شش

پرسش :

اگر شخص ده روز در مکه قصد نمود و نمازش را تمام خواند و بعد از ده روز به عرفات و منى رفت آنجا نمازش به چه صورت است و حالا برگشت در مکه تکلیفش درباره نماز چیست؟

پاسخ :
چنانچه فاصله بین مکه مکرمه و عرفات کمتر از چهار فرسخ باشد در بین راه تا عرفات و خود عرفات نمازش تمام است و در بازگشت اگر از عرفات به قصد رفتن به وطن حرکت مى‌کند باید در بین راه و در مکه نمازش را به قصر بخواند ولى اگر به قصد رفتن به مکه بر مى‌گردد و عازم به بازگشت به وطن نشده اگر چه بداند ده روز هم نمى‌ماند باید نماز را در مکه تمام بخواند و اگر فاصله بین مکه معظمه و عرفات چهار فرسخ است نمازش در رفتن و در عرفات و برگشتن به مکه و در مکه اگر قصد اقامه ده روز ندارد شکسته است.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.