پنجشنبه، 24 بهمن 1398

احکام حج | خمس پول حج: سوال دو

پرسش :

پولى که به عنوان ودیعه براى ثبت‌نام حج به بانک پرداخت مى‌شود، اگر سال بر آن بگذرد، آیا خمس به آن تعلّق مى‌گیرد یا نه؟ و هم چنین پول دیگرى که براى مخارج حج کنار گذاشته شده است، و در صورتى که خمس به آن تعلّق بگیرد اگر پرداخت خمس موجب سلب استطاعت شود، حَجّةالاسلام بر او واجب است یا خیر؟

پاسخ :
پولى که براى حج واریز کرده، اگر از درآمد همان سال باشد صرف در مؤونه شده و خمس ندارد، ولى اگر متعلّق خمس باشد (مثل آنکه قبلاً سال بر آن گذشته است) پرداخت خمس مقدّم است، اگر چه موجب سلب استطاعت شود. و پولى که براى مخارج حج کنار مى‌گذارد، اگر سال بر آن بگذرد، و قبلاً خمس آن را نداده باشد، واجب است خمس آن را بپردازد، اگر چه موجب سلب استطاعت شود.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.