پنجشنبه، 24 بهمن 1398

احکام حج | خمس پول حج: سوال شش

پرسش :

خانمى زمینى به ارث از پدرش بدست آورد. زمین را فروخته و با پول آن، براى خود و همسرش و فرزندانش ثبت‌نام نمود، و امسال اسامى آنان اعلام شده است. سؤال این است که آیا در صورت گذشتن یکسال یا بیشتر بر زمین یا پول زمین، خمسى به آن تعلق مى‌گیرد یا خیر؟ و در صورت نگذشتن یکسال چگونه؟

پاسخ :
درفرض سؤال، چنانچه بعد ازفروش زمین قبل‌از اینکه سال بر آن پول بگذرد ثبت‌نام نموده است خمس به آن تعلق نمى‌گیرد هر چند نوبت حج او در سالهاى بعد از سال ثبت‌نام باشد واگر بعد از گذشتن سال بر آن پول، ثبت‌نام نموده باید خمس مقدارى از پول فروش زمین را که به بیشتر از قیمت زمین‌در روز ارث بردن‌است بدهند هرچند درهمان سال ثبت‌نام به‌حج بروند.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.