پنجشنبه، 24 بهمن 1398

احکام حج | خمس پول حج: سوال هفت

پرسش :

سال گذشته مى‌خواستم به مکّه مکرّمه جهت انجام فریضۀ حج مشرف گردم، متأسفانه در اثر مشکلات ادارى به خاطر نداشتن مدارک از وزارت کشور ایران توفیق حضور حاصل نشد و سال آینده نیز تلاش خواهیم کرد، تا شاید بتوان راه و چاره‌اى پیدا کرد آیا على الحساب سهمین را مى‌بایست از هزینۀ سفر حج به مجتهد داد و رسید دریافت کرد یا خیر؟

پاسخ :
گر پولى که بابت هزینۀ حج به مصرف میرسد از عوائد سالى باشد که به حج مى‌رود سهمین آن واجب نیست و اگر از عوائد سالهاى قبل باشد واجب است.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.