جمعه، 25 بهمن 1398

احکام حج | سعی: سوال بیست و شش

پرسش :

شخصى بعد از طواف عمره تمتّع گم شده، و بعد از پیدا شدن به رفقایش گفته که سعى صفا و مروه را بجا آورده‌ام، و تقصیر نمود، و محرم شد براى حج تمتّع، ولى بعد از مراجعت از عرفات و منىٰ و موقع طواف و سعى صفا و مروه و اعمال حج اظهار کرده: مثل اینکه من در اعمال عمره به صفا نیامده‌ام، همین طور گفته‌اند ان شاء الله آمده‌اى، بعد از مراجعت به ایران چند بار به پسرانش گفته اعمال من ناقص شده، و قبل از فوتش وصیّت نموده است براى او نایب بگیرند، اگر عمل شخص فوق الذکر باطل باشد ورّاث او حاضرند نایب بفرستند تا اعمال حج او را انجام بدهد، نظر حضرتعالى چیست؟

پاسخ :
با فرض ترک سعى از جهت ندانستن مسئله، باید احتیاطاً عمره مفرده براى او بجا آورند، و بعد از آن حج او را اعاده نمایند.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.