جمعه، 25 بهمن 1398

احکام اعمال عمره تمتع | احرام: سوال شصت و پنج

پرسش :

گاهى در شهر مکه به قدرى ملخ زیاد است که هنگام راه رفتن پا روى آنها گذاشته مى‌شود، در اینگونه مواقع آیا مواظبت لازم است، و در صورت لزوم اگر مراقبت نکند و ملخى کشته شود، کفارۀ آن چیست؟

پاسخ :
در مورد سؤال، مواظبت لازم است و چنانچه محرم ملخى را بکشد کفّاره دارد و کفّاره آن براى هر ملخ یک عدد خرما و یا یک مشت طعام مثل گندم و مانند آن است و اگر تعداد کشته شده زیاد باشد یک گوسفند کفّاره دارد بلى چنانچه ملخ به قدرى زیاد باشد که محرم ناچار است که از روى آنها راه برود اشکال ندارد و کفّاره هم ندارد.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.