جمعه، 25 بهمن 1398

احکام حج | اعمال روز عید قربان: سوال یکصد و ده

پرسش :

کسى را روز عید قبل از حلق دستگیر کرده‌اند، و او را به ایران فرستاده‌اند، آیا رفقاى او مى‌توانند از او نیابت کنند، و بقیه اعمال را انجام دهند یا خیر، و چگونه از احرام خارج مى‌شود؟

پاسخ :
بدون اینکه خودش نایب بگیرد صحیح نیست، و براى خارج شدن از احرام باید به منىٰ بیاید، و حلق یا تقصیر کند، و اعمال مترتبه را انجام دهد، و اگر نمى‌تواند، در محل خودش حلق یا تقصیر نماید، و بنابراحتیاط مستحب موهاى خود را به منىٰ بفرستد، و براى اعمال مترتبه نایب بگیرد.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.