جمعه، 25 بهمن 1398

احکام حج | اعمال روز عید قربان: سوال ده

پرسش :

آیا مى‌شود که زنها را شب دهم بعد از نصف شب از مشعر به منى بیاورند و همان شب آنان را به جمرۀ عقبه ببرند و رمى کنند و بعد به خیمه برگردانند و نزدیک غروب روز یازدهم مجدداً آنان را به جمرات ببرند تا شب دوازدهم هم رمى یازدهم انجام دهند و هم رمى روز دوازدهم را، با توجه به ازدحام و خطرهاى احتمالى؟

پاسخ :
براى زنها رمى جمره عقبه پس از وقوف به مشعر و آمدن به منى در همان شب عید قربان مانع ندارد ولى رمى روز یازدهم و دوازدهم در صورتى براى آنان در شب صحیح است که از رمى روز معذور باشند.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.