چهارشنبه، 21 اسفند 1398

احکام | احکام طلاق: سوال سی و چهار

پرسش :

مواردى را که زن مى‌تواند قانوناً طلاق بگیرد لطفاً توضیح دهید.

پاسخ :
باسمه تعالى؛ طلاق به دست مرد است، و مواردى که زن از شوهر ضمن عقد نکاح یا عقد دیگر وکالت در طلاق گرفته باشد، حق دارد با رعایت شرایط از طرف شوهر، خود را طلاق بدهد؛ و همچنین در صورتى که مرد از دادن نفقه امتناع کند و زن به حاکم شرع رجوع نماید، حاکم شرع شوهر را مجبور مى‌کند یا نفقه بدهد یا زن را طلاق بدهد، و اگر هیچ‌کدام را انجام نمى‌دهد، خود حاکم زن را طلاق مى‌دهد، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.