چهارشنبه، 21 اسفند 1398

احکام | اجتهاد و تقلید: سوال ده

پرسش :

نظر مبارک را راجع به کسى که مرجع او از دنیا رفته و همینطور باقى مانده بیان فرمایید؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ باید به مجتهد حى رجوع کند، و در مسألۀ بقاء بر تقلید، فتوى او را مراعات نموده و اعمالش را طبق فتواى او انجام دهد، و اعمال سابقى که بعد از فوت مجتهد اول انجام داده اگر با فتواى مجتهد حى یا با فتواى مجتهد میت-در مسائلى که بقاء در آن مسائل به نظر مجتهد حى جایز است-مطابق است، مجزى است، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.