چهارشنبه، 21 اسفند 1398

احکام حج و عمره | طواف و نماز آن: سوال ده

پرسش :

الف: کسی که معتقد است طواف و سعیش با انجام عملی باطل است ولی آن عمل در واقع مبطل نباشد، چه حکمی دارد؟ مثلاً معتقد باشد که عملی بین طواف ـ مانند نماز جماعت یا استراحت کوتاه یک یا دو دقیقه‌ای ـ آن طواف را باطل می‌کند یا معتقد باشد نیت باید به زبان آورده شود، یا کار دیگری که در واقع باعث بطلان طواف یا سعی نمی‌گردد. ب: اگر به‌خاطر اعتقاد به صحیح نبودن طواف قبلی، طواف جدیدی را از سر بگیرد، چه حکمی دارد؟ ج: اگر به‌خاطر اعتقاد به عدم صحّت تنها یک شوط، فقط آن شوط را از سر بگیرد، چه حکمی دارد؟

پاسخ :
الف: اگر به‌خاطر اعتقاد به بطلان طواف از انجام آن منصرف شده و طواف جدیدی را از سر بگیرد، طواف جدیدش صحیح است.

ب: طواف جدید صحیح است و به این خاطر چیزی بر عهده‌اش نیست.

ج: جایز بودن انصراف از یک شوط به تنهایی، محلّ اشکال است؛ ولی طواف اصلی‌اش صحیح است و می‌تواند به آن اکتفا کند.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری