پنجشنبه، 22 اسفند 1398

بدعت حرام

پرسش :

بدعتى که حرام است کدام است؟ و محدثات کدام است؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ بدعت آن است که آنچه را که جزء دین نیست به عنوان دین اعلام کنند؛ و هر چیزى که به عنوان مطلوب شرعى اعلام شود، و دلیلى در خطابات شرعیه، و لو به شکل عام مانند قوله تعالى: « وَ اِبْتَغُوا إِلَیْهِ اَلْوَسِیلَةَ » و قوله: « لاٰ أَسْئَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْراً إِلاَّ اَلْمَوَدَّةَ فِی اَلْقُرْبىٰ » و قوله: « وَ مَنْ یُعَظِّمْ شَعٰائِرَ اَللّٰهِ فَإِنَّهٰا مِنْ تَقْوَى اَلْقُلُوبِ » بر آن نباشد، از محدثات محسوب مى‌شود، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.