جمعه، 23 اسفند 1398

احکام روزه | کفاره روزه: سوال دو

پرسش :

با توجه به اینکه یکى از کفارات مقرر در شرع مقدس اسلام بنده آزاد کردن است و در حال حاضر این امر معمول نیست، و از طرفى عدّه‌اى ناخواسته نظیر تصادف و یا بدهى یا دیه و امثال آن در زندانها به سر مى‌برند و خانواده‌هایشان پریشان و مستأصل مى‌باشند، آیا اجازه مى‌فرمایید به جاى بنده آزاد کردن افرادى که کفاره به ذمه دارند یک یا چند نفر از زندانیان بى‌گناه را آزاد نمایند؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ در صورتى که عبدى نباشد، عتق رقبه موضوع ندارد و باید شخصى که کفاره بر او واجب است سایر موارد را انجام دهد، و آزاد کردن زندانى ربطى به عتق رقبه ندارد، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.