جمعه، 23 اسفند 1398

احکام بانکها | سوال ده

پرسش :

ادارۀ پست اقدام به دادن وام جعاله کرده با این شرایط که اگر کسى ٢۵٠ هزار تومان سپرده داشته باشد و شش ماه این سپرده باشد ٧۵٠ هزار تومان به عنوان وام جعاله به او واگذار مى‌شود، آیا این وام با وجود اینکه سودى هم به آن تعلق مى‌گیرد، مثلا ٧۵٠ هزار تومان دوساله ٢٠٠ هزار تومان به آن تعلق مى‌گیرد که بعنوان بازپرداخت باید به ادارۀ پست بدهند اشکال دارد یا خیر؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛ چنانچه طرفین شرط سود کنند، ربا است؛ و اگر شرط سود نشود و طرف خودش پول زاید را ببخشد مانعى ندارد، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.