شنبه، 24 اسفند 1398

مسائل مستحدثه | احکام پزشکی: سوال یک

پرسش :

اگر نطفۀ مرد نامحرمى را بگیرند و در رحم زنى که شوهرش داراى نطفه است امّا ضعیف است و طبق نظر متخصصین احتمال تشکیل بچه بسیار ضعیف است، بگذارند، آیا این عمل (گرفتن نطفه از مرد نامحرم و گذاشتن آن در رحم زن) جایز است؟ در صورت تشکیل جنین، آیا فرزند متولد شده متعلق به این زن و شوهر اصلى مى‌باشد یا نه؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛ گرفتن نطفۀ اجنبى و وارد کردن آن در رحم زن جایز نیست. و در صورت مخالفت، چنانچه فرزندى متولد شد ملحق به صاحب نطفه است و نسبت به شوهر زن اجنبى است، و لکن آن زن، مادرش مى‌شود، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.