شنبه، 24 اسفند 1398

احکام عزاداری | شبیه‌خوانی و تعزیه‌خوانی: سوال چهار

پرسش :

تهیۀ فیلم از نقاشى گرفته تا مجسمه، پرده‌خوانى و شبیه‌خوانى معصومین و پخش آن از تلویزیون و سینما چه حکمى دارد؟ در این جهت فرقى بین شخصیت پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله و سلم و ائمۀ اطهار و سایر انبیاى الهى هست؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ تهیۀ فیلم از نقاشى، مجسمه و پرده‌خوانى هم حکم خود آنها را دارد که احیاى ذکر معصومین علیهم السلام تعظیم شعائر دینى است، ولى نباید به کیفیتى باشد که متضمن کذب یا وهن بوده باشد، و در این جهت فرقى بین شخصیت پیامبر اکرم، ائمۀ اطهار -صلوات الله علیهم اجمعین- و سایر انبیاى الهى نیست، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.