شنبه، 24 اسفند 1398

احکام | مسائل متفرقه: سوال چهل و شش

پرسش :

من علاقۀ زیادى به حوزۀ علمیه دارم و مى‌خواهم ان شاء الله بعد از اخذ دیپلم وارد حوزۀ علمیه شوم، ولى پدر و مادرم با این موضوع مخالف هستند و مى‌خواهند که من وارد دانشگاه شوم و به عقیدۀ آنان با گرفتن دکترى یا مهندسى، آدم کارآمدى براى جامعه گردم؛ من چندین بار علاقۀ خود را نسبت به حوزۀ علمیه به آنها متذکر شده‌ام ولى از کنار این موضوع به سادگى گذشته‌اند، حال مى‌خواهم نظر جنابعالى را در این زمینه بدانم که چه کار کنم؟ آیا گفتار آنان را بپذیرم یا به عقیدۀ خود بپردازم؟ نیز اگر راهى براى قانع شدن آنان دارید، بفرمایید.

پاسخ :
باسمه تعالى؛ فرزند عزیزم! علاقه‌ات به تحصیل علوم و معارف دینى بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است؛ اگر در خود استعداد و توان کافى براى فراگیرى علوم حوزوى مى‌بینى، باید توجه داشت براى تحصیل این رشته از معارف، مقدماتى مانند یادگیرى صرف و نحو لازم است که در ضمن خواندن درس دبیرستان و دانشگاهى مى‌توان به آن مقدمات پرداخت، و ان شاء الله پس از اشتغال به آن، خداوند سبحان خود موجبات انعطاف قلبى و رضایت والدین را بر این امر فراهم خواهد نمود؛ در هر حال سزاوار است رضایت خاطر پدر و مادر را فراهم کنى که این خود، از اسباب توفیق الهى است، موفق باشى، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.