شنبه، 24 اسفند 1398

احکام | مسائل متفرقه: سوال پنجاه و یک

پرسش :

کسى مرده است و از او اولادى مانده، بعضى پسر و یا دختر بالغ و بعض دیگر نابالغ، اگر اینها با رضایت بالغ و به دستور او انسان را دعوت کنند به طعام مثلاً، آیا انسان مى‌تواند از این طعام بخورد -با اینکه آن از مال مشترک بالغ و غیر بالغ تهیه شده- یا نمى‌تواند؟ و یا اگر اینها با رضایت بالغ چیزى براى انسان از مال مشترک خود بیاورند، آیا جایز است انسان آن را قبول کند و بگیرد یا نه؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ اگر رفتن شما به خانۀ آنها براى بچه‌ها منفعت دارد به اینکه آنچه که براى بچه‌ها مى‌برید بیشتر از آن چیزى است که مى‌گیرید و یا صرف مى‌کنید، مانعى ندارد، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.