شنبه، 24 اسفند 1398

احکام ضمان | سوال دو

پرسش :

گوسفندى مریض بوده و نمى‌توانست با گله راه برود؛ چوپان که صاحب آن را نمى‌شناخت، سر راه خود تحویل خانه‌اى مى‌دهد که صاحب آن را بیابند و در خانه هم جز فرزندان نابالغ نبودند، شامگاه گوسفند مرده بود، ضمان آن بر گردن کیست؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ اگر چوپان در گذاشتن گوسفند به آن محل کوتاهى نکرده، مثل اینکه به مالک دسترسى نداشته و مکان دیگرى هم نبوده که در آنجا از مردار شدن حیوان جلوگیرى شود، در این صورت ضامن نیست، و الله العالم.

​​​​​​​منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.