شنبه، 24 اسفند 1398

احکام کفارات | سوال شش

پرسش :

براى آنکه خود را از گناه دور بدارد، نذر زیادى کرده و قَسَم نیز خورده، اکنون کفاره‌هاى زیادى به گردن دارد؛ نیز او نمى‌دانست اگر قسَم را زیر پا بگذارد، کفاره به گردنش مى‌آید، اکنون که بعضى از قسَم‌ها را به یاد ندارد، چه کند؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ ندانستن ترتّب کفاره بر نقض قسَم و نذر، مانع ترتّب کفاره نمى‌شود؛ هر مقدار که متمکن است، بپردازد، و نسبت به بقیه استغفار کند بعد اگر متمکن شد بپردازد، و اگر متمکن نشد استغفار کافى است، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.