شنبه، 24 اسفند 1398

احکام مضاربه | سوال پنج

پرسش :

زید و عمرو شرکت سرمایه‌گذارى به طور شراکت به مدت شش ماه افتتاح مى‌نمایند، و بعد از شش ماه زید قرارداد جدید را لغو مى‌نماید، لکن عمرو قرارداد خود را تمدید نموده و بعد از چند روز شرکت اعلام ورشکستگى مى‌نماید، آیا خسارت متوجه زید هم مى‌باشد؟ در ضمن بفرمائید اگر عمرو ادعاى فساد مضاربه با زید بنماید، حکم چیست؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ اگر خسارت شرکت بعد از تصفیه حساب زید بوده است، به زید خسارت وارد نمى‌شود؛ ولى اگر در آن شش ماه اول هم شرکت خسارت‌دیده، آن خسارت به زید هم وارد مى‌شود، و مدعى فساد باید فساد را اثبات کند، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.