يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام اجتماعی | معامله: سوال چهل

پرسش :

خرید هر چیزى که هم مصرف حلال دارد هم حرام، به قصد استفادۀ حرام از آن جایز است؟ حکم معامله چیست؟ (مثلا ماشین ریش‌تراش را به قصد تراشیدن ریش بخرد).

پاسخ :
باسمه تعالى؛ معامله در فرض مزبور صحیح و استعمال آن در حرام، حرام است و خریدن به قصد استفادۀ حرام نوعى تجرّى است و تجرّى در مواردى موجب استحقاق عقوبت مى‌شود، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.