يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام | مسائل مساجد: سوال شش

پرسش :

بنایى را به نام مسجد در چهار دیوارش تا به سقف بالا برده‌اند، پیش از پایان ساختمان از ادامۀ آن دست کشیده‌اند، از این رو به محل گذر عموم بدل گشته؛ حال اگر واقف خاص نداشته و صیغۀ وقف خوانده نشده و زمین هم از اراضى عمومى بوده -البته به نام مسجد، برخى در آن نماز خوانده‌اند- آیا مسجد شده یا فقط باید واقف خاص داشته و صیغه جارى شده باشد و به نام مسجد هم به متولیان داده شده باشد؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ چنانچه زمین، موات بالأصل بوده و احیا شده به قصد مسجد و لو اینکه فقط تا به سقف بالا برده شده و سقف آن پوشیده نشده، چه نماز بخوانند چه نخوانند، چه صیغه بخوانند یا نخوانند، در هر صورت مسجد شده است، و تا از عنوان مسجد بودن خارج نشده-به طورى که به صورت زمین خالى برگردد- مسجد است، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.