يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام قصاص | سوال بیست و سه

پرسش :

بنّایى ناآگاه خانه‌اى مى‌سازد، به گزارش کارشناسان، او مصالح کافى براى آن به کار نبرده است، چند عامل دست به دست هم داده و خانه فرو ریخت، در این میان چند نفر از بین رفتند، آیا این کار قتل عمد به شمار مى‌آید؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ چنانچه خانه‌سازى او طورى بوده که هرکس در آن سکونت مى‌کرده خراب مى‌شد، نظیر چاهى که شخصى در راه و معبر مردم کنده که هرکس عبور کند در آن مى‌افتد، در این صورت قتل غیر عمد بوده و شخص ضامن دیه است، و الاّ ضامن نیست، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.