جمعه، 15 فروردين 1399

احکام بانوان | استحاضه: سوال سی و پنج

پرسش :

1-زنی که معمولا ماهی یک مرتبه خون می‌بیند، اگر در یک ماه دو مرتبه خون ببیند چه وظیفه‌ای دارد؟ 2- اگر خانمی مثلاً هفت روز با صفات حیض خون ببیند و هفت روز پاک شود و دوباره هفت روز با صفات حیض خون ببیند. کدام خون حیض حساب می‌شود؟

پاسخ :
1- اگر هر دو نشانه های حیض را داشته باشد، چنانچه روزهایی که در وسط پاک بوده از ده روز کمتر نباشد باید هر دو را حیض قرار دهد.

2 - جواب: چند حالت دارد:

حالت اول: اگر صاحب عادت وقتیه و عددیه در وقت عادت خود خون دیده و در کمتر از ده روز فاصله دوباره خون ببیند، خون دوم تماماً استحاضه است.

حالت دوم: اگر صاحب عادت وقتیه در وقت عادت خود خون دیده و در کمتر از ده روز فاصله دوباره خون ببیند، خون دوم تماماً استحاضه است.

حالت سوم: اگر صاحب عادت عددیه باشد بنابر احتیاط واجب در هر دو خون جمع کند بین تروک حائض و اعمال مستحاضه. حالت چهارم: اگر مضطر به باشد بنابر احتیاط واجب در هر دو خون جمع کند بین تروک حائض و اعمال مستحاضه.

​​​​​​​منبع: دفتر آیت الله العظمی وحید خراسانی (دام ظله)