يکشنبه، 24 فروردين 1399

مبطلات روزه / خوردن سحری بعد از اذان صبح: سوال دو

پرسش :

با توجّه به این‌که امروزه برای تنظیم کارهای روزانه از ساعت استفاده می‌‌شود و در شهرها معمولاً به دلیل ساختمان‌های بلند، دیدن طلوع فجر امکان ندارد، در صورتی که فردی با اعتماد به ساعتش که ساعت چهار را نشان می‌داده است مشغول خوردن سحری شود و بعد معلوم شود که باطری ساعت تمام شده و در واقع ساعت چهار و ربع بوده است. آیا روزه‌ی چنین فردی صحیح است؟ همچنین اگر فردی در اثر خطای چشم ساعت پنج را تصوّر کرده که ساعت چهار صبح است و مشغول خوردن سحری می‌‌شود و بعد متوجّه اشتباهش می‌‌شود و می‌‌فهمد بعد از طلوع فجر خورده است؟

پاسخ :
در هر دو صورت، اگر با اعتماد بر ساعت، اطمینان به بقاء شب داشته است و بعداً کشف خلاف شده است، روزه‌اش در ماه مبارک رمضان صحیح است.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری