جمعه، 5 ارديبهشت 1399

خمس زمین فروخته‌شده

پرسش :

اینجانب با پول مخمّس، قطعه‌زمینی را به این نیت خریداری کردم که اگر توانستم در آن زمین، خانه‌ای بسازم و زندگی‌کنم و اگر نتوانستم آن را بفروشم و خانه‌ای بخرم. بعد از چند سال که زمین ترقّی کرد، آن را فروختم و بلافاصله با اضافه‌ی مقداری از اندوخته‌ی خود خانه‌ای خریدم. آیا به پول این خانه خمس تعلّق می‌گیرد؟

پاسخ :
در فرض مرقوم نوشته‌شده در سؤال، به این خانه خمس تعلّق نمی‌گیرد مگر به مبلغی که پس‌انداز کرده بودید در صورتی که از درآمد سال بوده و سال بر آن گذشته و خمس آن پرداخت نشده باشد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری