جمعه، 12 ارديبهشت 1399

احکام روزه | روزه مسافر: سوال سیزده

پرسش :

شخصی اول ماه رمضان تا بیست و هفتم ماه را در وطن خود روزه گرفته و در صبح روز بیست و هشتم به دُبی مسافرت کرده و در روز بیست و نهم به آنجا رسیده و متوجه شده که در آنجا عید اعلام شده، او اکنون به وطن برگشته، آیا قضای روزه هایی که از او فوت شده، واجب است؟ اگر یک روز قضا نماید، ماه رمضان نسبت به او بیست و هشت روز می شود و اگر بخواهد دو روز قضا کند، روز بیست و نهم در جایی بوده که عید اعلام شده است، این شخص چه وظیفه ای دارد؟

پاسخ :
باید قضای روزه های فوت شده را بگیرد و احتیاطاً ملاک را در قضای روزه ها، وطن خود قرار دهد.

منبع: روزه سپر مومن به ضمیمه احکام روزه، آیت الله العظمی علوی گرگانی (دام ظله)، قم: دارالعلم، 1389.