شنبه، 13 ارديبهشت 1399

احکام روزه | رویت هلال ماه: سوال هشت

پرسش :

در برخی موارد هلالهای نازکِ اولِ ماه در زمان غروب خورشید، ارتفاعِ بسیار کمی از افق دارند و جوّ غلیظ نزدیک سطح زمین عملاً مانع عبور نور ضعیف هلال می شود و دیدن آن را حتّی با ابزار نجومی (دوربین دو چشمی و تلسکوپ) هم غیر ممکن می سازد؛ اما هنگامی که این گونه هلالها هنوز به افق نزدیک نشده اند، می توان آنها را رؤیت نمود. با توجه به مطلب فوق، اگر هلال بعد از ظهر دیده شود، ولی در لحظه غروب خورشید به دلیل ارتفاعِ کمِ هلال، قابل رؤیت نباشد؛آیا این رؤیتِ قبل از غروب خورشید اثبات کننده اولِ ماه بودن روز بعد خواهد بود، یا خیر؟

پاسخ :
رؤیت ماه، قبل از غروب خورشید اثبات کننده اول ماه روز بعد نیست.

منبع: روزه سپر مومن به ضمیمه احکام روزه، آیت الله العظمی علوی گرگانی (دام ظله)، قم: دارالعلم، 1389.