پنجشنبه، 25 ارديبهشت 1399

حکم ساخت زینبیه در زمین حمام مخروبه و متروکه وقفی

پرسش :

یک باب گرمابه عمومی در سال ۱۳۶۶ از طرف صاحبش وقف و تولیت آن و همچنین درآمد مربوطه به کمیته امداد امام خمینی(ره) محول گردیده ولی گرمابه مزبور به علت پوسیده بودن ساختمان و تأسیسات و مخارج بیش از حد پس از سه سال فعالیت بلا استفاده مانده به طوریکه کسی حاضر نیست به راه اندازی آن اقدام نماید و از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه نمی باشد و چنانچه بازسازی هم گردد زیاد مورد استفاده نخواهد بود. هم اکنون حمام مزبور به صورت مخروبه و محل فساد و فسق درآمده که همسایگان گرمابه را متأذی کرده به طوری که غالباً زبان به شکایت گشوده اند و از سوئی فرد خیری آمادگی خود را اعلام داشته که حمام مزبور را تخریب و ساختمانی مجهز جهت زینبیه در آن محل احداث و تعداد چهار دوش حمام نیز به منظور عمل به وقف در محل تعبیه نماید، لذا از حضرتعالی استدعا دارد نظر مبارک خود را در این خصوص اعلام فرمائید.

پاسخ :
اگر قابل استفاده در جهت حمام حتی با تعمیر و ترمیم بنا نباشد تبدیل ساختمان حمام به ساختمانی که قابل تولید درآمد جهت صرف در جهت وقف باشد ولو به اینکه با اجاره دادن قابل استحصال درآمد از آن باشد مانع ندارد.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری