پنجشنبه، 25 ارديبهشت 1399

تبدیل حمام وقفی به منزل مسکونی/ سوال یک

پرسش :

حدود ۴۵ سال قبل مردم روستا تصمیم به ساخت حمام گرفتند و شخصی مکان آن را داد و در آن حمام ساختند و سال ها مورد استفاده اهالی محل قرار گرفت ولی حالا بر اثر عدم استفاده و هزینه زیادی که دارد تبدیل به منزل مسکونی شده است حال سؤالهای زیر پیش آمده: آیا زمین وقف است یا خیر؟ در صورتی که وقف است این نفری که آن را تبدیل کرده باید چه کند؟ اگر باید با اجازه حاکم شرع خریداری نماید با بهای امروز و یا روز تصرف؟ در هر حال تکلیف این سرمایه گذاری ۱۵ میلیون تومان در آن زمین ۱۵۰ متری چیست؟

پاسخ :
اگر زمین را به قصد ساختن حمام برای اهالی روستا در اختیار قرار داده در مفروض سؤال وقف است و تغییر و تبدیل آن جائز نیست و موضوع خاص نیاز به رسیدگی دارد که موکول است به مسئولین مربوطه در اداره اوقاف.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری