پنجشنبه، 25 ارديبهشت 1399

اجاره دادن موقوفه به بیش از مدت زمان تعیین شده از طرف واقف | سوال یک

پرسش :

طبق وقفنامه ای که واقف عرصه ای را وقف به صورت یک عشر صرف روشنائی روضه متبرکه حضرت امیرالمؤمنین(ع) و مابقی آن بر اولاد نسلاً بعد نسل می باشد که اکنون اینجانب احدی از متولیان موقوفه فوق الذکر می باشم و در وقفنامه قید شده است که اجاره بیش از یک سال بر متولیان مجاز نمی باشد و متخلف دچار لعن خداوند قرار گیرد، آیا متولیان قبلی یا فعلی می توانستند یا می توانند مخالف نظر واقف حتی قسمتی از عرصه را بیش از یک سال اجاره داده یا بدهند؟ (ضمناً حضرت امام(ره) در تحریرالوسیله جلد ۱ صفحه ۵۷۴ کتاب اجاره مسئله ۱۱ فتوایی در این خصوص مرقوم نموده اند).

پاسخ :
متولی حق ندارد بر خلاف شرط واقف عمل کند و نسبت به اجاره بیش از یکسال در فرض سؤال تولیت ندارد، و لذا ارتباطی به مسئله تحریر ندارد.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری