پنجشنبه، 25 ارديبهشت 1399

مجرّد سند وقف و عدم حجیّت آن | سوال دو

پرسش :

جوانی ۲۶ ساله هستم و از چهار دست و پا فلج و از نعمت حرکت و بینائی یک چشم محروم شدم پدر پیرم تمام هستی خود را برای مداوای بنده خرج ولی هیچگونه بهبودی حاصل نگردید به جهت شرایط فیزیکی و همچنین وضعیت اقتصادی بسیار نامساعد نتوانستم ادامه تحصیل دهم جد بزرگوارم املاک خود را وقف اولادی نموده اند و علمای محترم طراز اول آن زمان پس از تأیید وقفنامه را امضاء و ممهور فرموده اند لذا در مورد املاک مذکور عمل به وقف انجام گرفته و سند صادر شده و به اجاره واگذار گردیده است و حال سؤال بنده به شرح ذیل است: آیا فوت کاتب یا شهودین وقفنامه، قدمت و گذشت زمان وقفنامه، پاره شدن کناره کاغذ وقفنامه، وقفنامه مذکور را از نظر اصالت و سندیت علی رغم عمل به وقف و تصرفات ۱۲۱ ساله در حال و آینده مورد تخدیش و تفکیک و تردید قرار می دهد یا خیر؟

پاسخ :
اگر وقف محرز است ولو باینطور که آن محل مشهور به وقف است، باید بر طبق وقف عمل شود و الا باید وقف شرعاً اثبات شود و سند برای اثبات وقف کافی نیست مگر اینکه موجب اطمینان شود.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری