پنجشنبه، 25 ارديبهشت 1399

عزل متولی توسط حاکم شرع | سوال دو

پرسش :

اولا: آیا تولیت حقیر که واقف آن را به من داده و بنده قبول کرده ام- وفتوکپی آن سند ضمیمه است- کسی می تواند آن را باطل اعلان کند؟ ثانیا: آیا حقیر شرعاً می توانم اعراض از تولیت موجود نمایم یا خیر، با توجه به اینکه واقف از دنیا رفته و چنین شرطی هم ابتداء عقد این سند ذکر نشده است.

پاسخ :
اولا: بعد از اینکه شخص شرعاً متولی شد کسی نمی تواند تولیت او را باطل کند بلی در صورت خیانت حاکم شرع می تواند او را عزل نماید.
ثانیا: بنابراحتیاط واجب متولی شرعی نمی تواند خود را از تولیت برکنار کند.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری