يکشنبه، 4 خرداد 1399

مفطرات روزه | داخل کردن آب در قبل یا دبر

پرسش :

آیا داخل کردن آب در قبل یا دبر برای تنظیف یا مداوا روزه را باطل می کند؟(1)

پاسخ :
اگر اماله صدق نماید، جایز نیست و باعث باطل شدن روزه می گردد (مقام معظم رهبری).

درصورت تنقیه با آب از راه مقعد اگر آب به جوف او برسد، روزه باطل می شود (آیت الله سیستانی).

شستن داخل دبر به مقدار متعارف برای تطهیر نجاست اشکال ندارد؛ اما اگر آب داخل دبر شود و آب تا درون شکم و روده ها برسد و صدق احتقان کند، روزه باطل می شود؛ اما اگر داخل دبر صدق کند، ولی به درون شکم نرسد و صدق احتقان نکند، به احتیاط واجب روزه اش باطل می شود (آیت الله فاضل).

داخل کردن آب در قبل یا دبر برای تنظیف یا مداوا یا غیر این ها روزه را باطل می کند (آیت الله خویی).

داخل کردن آب در قبل برای تنظیف یا مداوا یا غیر این ها، بنا بر احتیاط واجب روزه را باطل می کند (آیت الله تبریزی).

پی‌نوشت:
1- استفتای کتبی خصوصی از مراجع؛ صراط النجاة، المحشی للخوئی،ج 1، ص136، سوال 347و348.

منبع: احکام روزه، اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، انتشارات قدس رضوی، 1393.